|  | 

Szisza kebab

ZUPA RYBNA

ZUPA RYBNA
1 vote, 10.00 avg. rating (87% score)

kulinaria (4)SKŁADNIKI:

1. Pół kilograma ryb słodkowodnych ( tanich lub na przykład głów karpia)
2. Pół kilograma węgorza lub szczupaka
3. 1 cytryna
4. 1 łodyga selera naciowego
5. 30 dag mrożonej włoszczyzny
6. świeży tymianek
7. Kawałek świeżego imbiru
8. Listek laurowy
9. Szczypta kurkumy
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

WYKONANIE:

Ugotować wywar z włoszczyzny, listka laurowego i oczyszczonego i pokrojonego selera naciowego (można dodać ząbek czosnku).
Do gotującego się wywaru włożyć umyte wszystkie ryby i całość gotować około 20 minut. Ryby wyjąć łyżką cedzakową.
Cytrynę wyszorować, osuszyć i zetrzeć z niej skórkę. Dodać do wywaru skórkę z cytryny, plasterki cytryny, kurkumę i 2 gałązki tymianku.
Gotować około 5 minut.
Ugotowane ryby obrać z mięsa i mięso dodać do bulionu. Doprawić do smaku i podawać z pieczywem. Ewentualnie do zupy można dodać ugotowany drobny makaron lub ryż.

Ciekawe wpisy:

zupa-rybna

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Shish kebab przepis

    Shish kebab przepis

    Shisha bar w Iławie Szukasz oryginalnego miejsca na spędzenie czasu i zaspokojenie kubków smakowych? Shisha bar Iława zapewni ci to, gwarantowane! Już dziś wybierz się tam i zasmakuj niepowtarzalnych smaków i klimatu, który tam panuje. Tylko tam zjesz najlepszy kebab w Iławie, jego niepowtarzalny smak potwierdzi każdy mieszkaniec, nawet ten najmłodszy. Idealny dobór składników sprawi,

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których