|  | 

Shisha bar

Pieczony indyk w galarecie z żurawiną

Pieczony indyk w galarecie z żurawiną
2 votes, 9.50 avg. rating (88% score)

catering-rzeszow-2Składniki:

1. 1 kilogram fileta z piersi indyka
2. 10 dag żurawiny
3. 2 łyżki masła
4. Majeranek suszony
5. Przyprawa typu vegeta
6. 2 łyżeczki żelatyny
7. Słodka papryka w proszku
8. Olej
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. Przekroić na pół i dokładnie natrzeć ze wszystkich stron papryką, suszonym majerankiem, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawić na kilka godzin, aby mięso przeszło przyprawami.
Żurawinę namoczyć w wodzie a następnie odcedzić. Mięso po wyjęciu z lodówki rozłożyć, posypać żurawiną i zwinąć tworząc roladę. Obwiązać nitką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron a następnie przełożyć do brytfanki, podlać gorącą wodą, obłożyć wiórkami masła, przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez godzinę.
Po ostudzeniu mięso pokroić na plastry i ułożyć na talerzu dekorując według uznania.
Sos z pieczenia przecedzić, rozpuścić w nim żelatynę według przepisu na opakowaniu i zalać tężejącą mięso na talerzu?

Ciekawe wpisy:

pieczony-indyk-w-galarecie-z-zurawina

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Kebab Ostróda

    Kebab Ostróda

    Zalety odwiedzania shisha barów Już teraz myślisz o zbliżającym się nieuchronnie weekendzie. Wiesz, że musisz maksymalnie wykorzystać te dwa wolne dni, aby już w poniedziałek ponownie wrócić do swojej pracy i to z pełną dozą energii do aktywnego działania. Pomyślałeś zatem, aby odwiedzić jedną ze swoich ulubionych restauracji, jednakże jako że znasz jej menu na

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których