|  | 

No name Iława menu

PANGA W WARZYWACH

PANGA W WARZYWACH
1 vote, 6.00 avg. rating (67% score)

kulinaria (6)SKŁADNIKI:

1. 4 duże filety z pangi
2. 1 średnia cebula
3. 1 cytryna
4. 1 strąk papryki
5. 3 pomidory
6. 1/3 szklanki oliwy
7. 3 gałązki zielonej pietruszki
8. 3 gałązki kolendry
9. Ząbek czosnku
10. Sól, pieprz ziołowy i czarny

WYKONANIE:

Filety umyć i osuszyć. Z cytryny wycisnąć sok i skropić nim kawałki ryby, a następnie posolić. Odstawić na około 15 minut.
Cebulę, cukinię i paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Obrany ząbek czosnku rozetrzeć i połączyć z warzywami. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć części z pestkami a resztę pokroić w kostkę i dodać do pozostałych warzyw. Przyprawić do smaku solą i pieprzem; dodać umyte, osuszone i posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Warzywa zalać oliwą i wymieszać. Na kawałku papieru do pieczenia układać część warzyw w oleju, na warzywach kawałek ryby, na niej plasterek cytryny i znowu warstwę warzyw. Papier szczelnie zawinąć i pakiecik (4 pakieciki) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny

Ciekawe wpisy:

panga-w-warzywach

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Kebab Grodzisk Mazowiecki

    Kebab Grodzisk Mazowiecki

    Lokale gastronomiczne z egzotyką Lubimy egzotykę w kuchni, lubimy ją też w kulturze, np. muzyce, choreografii, sztuce wizualnej, teatrze, filmie. Jest ona dla nas czymś innym, czymś niecodziennym. Różni się bowiem od naszej swojskiej, polskiej czy szerzej – europejskiej kultury: od naszych obyczajów i zwyczajów, od naszego życia codziennego i artystycznego, od naszych przepisów kulinarnych.

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których