|  | 

Szisza kebab

Ozorki z jarzynami w galarecie

Ozorki z jarzynami w galarecie
1 vote, 5.00 avg. rating (62% score)

blonnik-witalny-cena-2Składniki:

1. 1 marchewka
2. 1 pietruszka
3. 1 nieduży seler
4. 3-4 wieprzowe ozorki
5. Przyprawa typu vegeta
6. Żelatyna na 2 litry wywaru
7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Ozorki dokładnie umyć, zalać zimną wodą i obgotować. Odcedzić, jeszcze raz oczyścić i umyć i zalać świeżą wodą (około 2,5 litra), lekko posolić. Ozorki gotować na małym ogniu do miękkości usuwając zbierającą się na powierzchni wywaru pianę.
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać umyć i dodać w całości do gotujących się ozorków. Dodać trochę vegety i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Ugotować do miękkości i wyjąć (żeby się nie rozgotowały). Ozorki także wyjąć z wywaru i ostudzić. Ozorki pokroić w plastry, a warzywa w kawałki (można z nich powycinać ozdobne kształty).
Wywar przecedzić przez gęste sitko lub gazę i odmierzyć 2 litry. Żelatynę rozpuścić w wywarze według przepisu na opakowaniu.
Kawałki mięsa i warzyw poukładać na półmisku i zalać tężejącą galaretą. Pozostawić do stężenia.

Ciekawe wpisy:

ozorki-z-jarzynami-w-galarecie

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Shish kebab przepis

    Shish kebab przepis

    Shisha bar w Iławie Szukasz oryginalnego miejsca na spędzenie czasu i zaspokojenie kubków smakowych? Shisha bar Iława zapewni ci to, gwarantowane! Już dziś wybierz się tam i zasmakuj niepowtarzalnych smaków i klimatu, który tam panuje. Tylko tam zjesz najlepszy kebab w Iławie, jego niepowtarzalny smak potwierdzi każdy mieszkaniec, nawet ten najmłodszy. Idealny dobór składników sprawi,

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których