|  | 

Szisza kebab

Nadziewane brzoskwinie

Nadziewane brzoskwinie
1 vote, 9.00 avg. rating (82% score)

Nadziewane brzoskwinie

Cztery spore brzoskwinie, jeden jeden/dwie łyżki cukru, dwie0 dag wiśni, jeden/dwie szkl. bitej śmietany. Brzoskwinie krótko sparzyć, obrać, przepołowić, wyjąć pestki i kilka minut obgotować w niewielkiej ilości osłodzonej wody. Wyjąć brzoskwinie i w tej samej osłodzonej wodzie bardzo krótko obgotować wydrążone wiśnie. Połówki brzoskwiń ułożyć wydrążeniem ku górze i napełnić ostudzonymi wiśniami. Przybrać bitą śmietaną.

Pomarańczowy kardynał, jeden pomarańcza, jeden/trzy szkl. czerwonego wytrawnego wina, jeden/trzy szkl. półsłodkiego białego wina, dwie łyżki rumu (koniaku, winiaku)

Pomarańczę dobrze umyć i obrać. Miąższ pokrajać w drobną kostkę. Skórkę sparzyć, pokrajać w drobne paseczki i wrzucić do mieszaniny obydwu win. Pokrajaną pomarańczę wraz z sokiem wyciekłym w trakcie krajania oraz rum dodać do wina. Podawać z lodem.

Ciekawe wpisy:

nadziewane-brzoskwinie

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Shish kebab przepis

    Shish kebab przepis

    Shisha bar w Iławie Szukasz oryginalnego miejsca na spędzenie czasu i zaspokojenie kubków smakowych? Shisha bar Iława zapewni ci to, gwarantowane! Już dziś wybierz się tam i zasmakuj niepowtarzalnych smaków i klimatu, który tam panuje. Tylko tam zjesz najlepszy kebab w Iławie, jego niepowtarzalny smak potwierdzi każdy mieszkaniec, nawet ten najmłodszy. Idealny dobór składników sprawi,

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których