|  | 

Szisza kebab

Masło sardynkowe

Masło sardynkowe
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Masło sardynkowe

Jeden puszka sardynek w oliwie, jeden0 dag masła, szczypta białego pieprzu, sok z cytryny. Sardynki obrać, wyjąć ości i utrzeć z masłem podobnie jak masło krewetkowe, dodając niewielką szczyptę białego pieprzu. Masło sardynkowe nadaje się w szczególności do grzanek, które po posmarowaniu dobrze jest skropić niewielką ilością soku z cytryny.

Masło szynkowe. jeden0 dag szynki, jedenpięć dag masła, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki. Chudą szynkę drobno pokrajać lub posiekać, a następnie utrzeć z masłem, solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki, podobnie jak masło krewetkowe. Nadaje się na kanapki.

Masło śledziowe, jeden0 dag solonego śledzia, jeden0 dag masła, pieprz jeden0dwie. Śledzia dobrze wymoczyć, sprawić, obrać z ości i skóry i drobno pokrajać lub posiekać. Utrzeć z masłem, podobnie jak masło kre-wetkowe. Przyprawić pieprzem do smaku. Nadaje się na kanapki.

Masło „ślimakowe”, jeden0 dag masła, jeden ząbek czosnku, sól, pieprz, jeden łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki, sok z cytryny

Masło bardzo dokładnie utrzeć z czosnkiem, dodając pod koniec sól, pieprz i natkę pietruszki oraz kilka kropel soku z cytryny. Podawać do ślimaków-winniczków, gotowanej ryby, a także mięs z rusztu.

Ciekawe wpisy:

maslo-sardynkowe

ABOUT THE AUTHOR

Pozostałe wpisy:

  • Shish kebab przepis

    Shish kebab przepis

    Shisha bar w Iławie Szukasz oryginalnego miejsca na spędzenie czasu i zaspokojenie kubków smakowych? Shisha bar Iława zapewni ci to, gwarantowane! Już dziś wybierz się tam i zasmakuj niepowtarzalnych smaków i klimatu, który tam panuje. Tylko tam zjesz najlepszy kebab w Iławie, jego niepowtarzalny smak potwierdzi każdy mieszkaniec, nawet ten najmłodszy. Idealny dobór składników sprawi,

  • Shisha bar Kraków

    Shisha bar Kraków

    Szisza. Szisza jest to wodna fajka do palenia. Składa się ona z węża, dzbana (zazwyczaj ceramicznego) oraz z metalowej rury. Pali się w niej tytoń i melasę. Wywodzi się z Indii, ale to kraje arabskie nadały jej nowego znaczenia. W Polsce sziszę możemy zapalić w niektórych herbaciarniach oraz szisza barach. Między innymi miejscami, w których